СНимка:
СНимка: / Прф. д-р Светла Димитрова
Поздрав на проф. д-р Светла Димитрова по повод Деня на музеите
Проф. д-р Светла Димитрова, директор на „Етър”-а, една от най-разпознаваемите културни институции в България, отправи поздрав по повод 18 май - Международен ден на музеите.

„На 18 май се отбелязва Международният ден на музеите. Тази година мотото е „Музеите като културни центрове: Бъдещето на традициите”, а музеите - естествени средища на културата, съхраняват миналото и го представят по разбираем начин на новите поколения.

Искам да честитя празника на всички колеги, да благодаря на тези, които са част от екипа на музей „Етър”, както и на представителите на институциите, с които имаме контакт.

Убедена съм, че ще продължим да изпълняваме нашата мисия и ще успеем да предадем своя ентусиазъм на нови музейни специалисти. Много хора с качества вече се присъединиха към нашата общност, други очакват да ги провокираме.

Нека днес всеки от нас осъзнае значението на поне една традиция, за да осмисли за себе си мотото „Музеите като културни центрове: Бъдещето на традициите”
 
Проф. д-р Светла Димитрова: „Нека днес всеки от нас осъзнае значението на поне една традиция"

Проф. д-р Светла Димитрова, директор на „Етър”-а, една от най-разпознаваемите културни институции в България, отправи поздрав по повод 18 май - Международен ден на музеите. „На 18 май се отбелязва Международният ден на музеите. Тази година мотото е „Музеите като културни центрове: Бъдещето на традициите”, а музеите - естествени средища на културата, съхраняват миналото и го представят по разбираем начин на новите поколения. Искам да честитя празника на всички колеги, да благодаря на тези, които са част от екипа на музей „Етър”, както и на представителите на институциите, с които имаме контакт. Убедена съм, че ще продължим да изпълняваме нашата мисия и ще успеем да предадем своя ентусиазъм на нови музейни специалисти. Много хора с качества вече се присъединиха към нашата общност, други очакват да ги провокираме. Нека днес всеки от нас осъзнае значението на поне една традиция, за да осмисли за себе си мотото „Музеите като културни центрове: Бъдещето на традициите”.

Публикувахте от ЕТЪР - Етнографски музей на открито / ETAR - Ethnographic Open Air Museum в Събота, 18 май 2019 г.