Проект за над 590 хил. лева ще улеснява достъпа на хората до услугите в администрацията
Проект за над 590 хил. лева ще улеснява достъпа на хората до услугите в администрацията / Дарик Габрово

Проект "Система за информационен интегритет на предоставяните услуги от държавната администрация в Северен централен район, включващ областите Русе, Велико Търново, Силистра, Габрово и Разград" бе представен днес в Габрово. Той се отнася до информационните услуги, предлагани от държавната администрация и се реализира на територията на Северен централен район. Разработката е на стойност 591 000 лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна приграма "Административен капацитет, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Общата цел е подобряване на достъпа на гражданите и бизнеса до информация за предоставяните от областните администрации услуги, както и повишаване на прозрачността в работата на държавната администрация.

С изпълнението на проекта в петте областни центрове- Разград, Силистра, Габрово, Велико Търново и Русе ще бъдат поставени киоски или информационни табла, които ще улесняват достъпа на граждани и фирми до услугите на областната администрация.

В тези градове са внедрени и Call ценртове, които включват три компонента- Зелен телефон, Гореща телефонна линия и телефонни анкети за дейността на администрацията. Бенефициент е Областната администрация Русе, а продължителността на проекта е 12 месеца.