ЕМО ЕТЪР
ЕМО ЕТЪР / Доц. Светла Димитрова по време на участието си в ХОМО ФАБЕР
Най-важните събития в музей „Етър“ през изминалата 2018 година, за това, което предстои в музея през тази година, за новите идеи, инициативи и проекти разказва директорът доц. д-р Светла Димитрова в голямо интервю пред вестник „100 вести" днес. 

ЕМО ЕТЪР
Мостовете в „Етър”-а – делови, романтични, патриотични, незабележими или забележителни, всеки със свой образ и излъчване

Авторът на интервюто Женина Денчева отчита: „През годината се случиха неща, които издигнаха авторитета на музея - в края на 2018 година музей „Етър“ бе избран за мястото, в което е въплътен „Духът на България“. Това стана с гласуване, организирано от Министерство на туризма. Радва ли ви този факт?", пита тя.

ЕМО „Етър” - Габрово е „Духът на България”

„Разбира се, няма как да не ни радва. Стана ясно колко много българи са гласували за „Етър”-а. Не само габровци, които е естествено да обичат музея и да се гордеят с него. Българи от всички краища на страната подкрепиха габровската кандидатура. Гласуването показа и още нещо - чужденци, които са дали вота си са обикнали България чрез музей „Етър”, когато са го посетили. Това показва значението на „Етър”-а за България", коментира директорът на музея. 

11 555 българи и чужденци си направиха „Панаир на душата“ в „Етър“-а

На въпроса дали са предвидени международни изяви на „Етър“-а през годината, проф. д-р Димитрова посочва XVII Международен панаир на занаятите и Международната научна конференция през октомври.

Музеят „Етър” започва дарителска акция, посветена на 55 години от откриването му


„Ще участваме в няколко научни прояви в чужбина и ще направим посещение за обмяна на опит в музеи на открито в държавите от бивша Югославия. През 2019 г. ще отбележим 55-годишнината на музея с поредица от събития, които започнаха на 7 септември миналата година и ще приключат на 7 септември тази година.", казва още директорът на музея.