Последен шанс за детската градина в Кормянско
Последен шанс за детската градина в Кормянско / netinfo

       Детската градина „Радост" в севлиевското село Кормянско няма да бъде закрита в следващите три месеца. Това решение взеха общинските съветници на последното си за тази година заседание.

      За гласуване пред Общински съвет кметът Йордан Стойков предложи заведението да бъде закрито от 1 януари 2010 година. Като основна причина бе посочена слабата пълняемост на градината през последните месеци. В началото на годината там бе утвърдена една смесена група от 14 деца. При проверки обаче се установило, че средната посещаемост е най-много 10 деца. От справката за раждаемостта пък ставало ясно, че през следващите години не може да се очаква забавачката да се напълни.

      До гласуване на тази точка обаче не се стигна, тъй като съветниците решиха да дадат шанс на детската градина до края на февруари 2010 година. Ако дотогава заведението не успее да покрие минимума от 12 деца, които да го посещават, то по всяка вероятност ще бъде закрито.

      През първите два месеца на 2010 г. отново ще се правят проверки в забавачката. Ако средната му посещаемост не се повиши, на заседанието на ОбС в края на февруари отново ще бъде внесено предложение за закриването му.