Полугол мъж псува и бие съседка, дават го на съд
Полугол мъж псува и бие съседка, дават го на съд / DarikNews.bg, архив

От Районна прокуратурата-Габрово са внесли в съда обвинителен акт срещу 50-годишен мъж, причинил телесна повреда по хулигански подбуди на своя съседка.

Инцидентът се разиграл на ул. "Софроний Врачански", към 17.45 ч. на 9 ноември м.г. Николай П. блъскал по входната врата на апартамент, отправял обидни думи и псувал своя съседка, като й причинил лека телесна повреда, нанасяйки й удар с ръка в лицето. Подбудите му са квалифицирани като хулигански от страна на прокуратурата.

Обвиняемият е осъждан. С пострадалата жена живеели в съседни апартаменти в общинско жилище. Николай често проявявал агресивност спрямо съседите си, търсел повод да се скара и предявявал постоянни претенции спрямо тях, което ги притеснявало и те избягвали контакти с него.

На 9 ноември м.г. пострадалата била в жилището заедно със сестра си, когато двете чули силен удар по входната врата на апартамента и виковете на съседа. Жената отворила вратата и видяла в коридора обвиняемия гол до кръста с препасана хавлия.

Николай започнал да я обижда с нецензурни думи и да я напсува, след което и нанесъл удар с юмрук в лицето. Сестра й я спасила от нападателя, като бързо затворила вратата.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд-Габрово.