/ IStock
Акушеро-гинекологичното отделение в областната болница в Габрово ще бъде обновено с 490 хиляди лева, отпуснати от правителството.

С инвестицията ще бъдат осигурени по-добри условия за бременните жени и новородените, ще бъде оптимизирана болничната инфраструктура, което е от значение за работната среда на лекарите и акушерките, съобщават от МБАЛ "Д-р Тота Венкова".

Проектът за ремонт на АГ отделението в най-голямото здравно заведение в Габрово предвижда изграждане на болнични стаи със самостоятелни санитарни възли, всяка за настаняване на две родилки.

Предстоящото обновяване е поредната стъпка към модернизиране на многопрофилната болница, където през годините със средства основно от Министерството на здравеопазването, бяха ремонтирани отделенията по хирургия, ортопедия, кардиология, вътрешни болести, педиатрия, неврология, като във всички стаи бяха изградени санитарни възли. Оборудвани са със съвременна диагностична апаратура, подновена е и мебелировката. Тази година беше завършен ремонтът на покривите на всички болнични сгради, финансиран с 250 хиляди лв., беше закупена апаратура за PCR лаборатория на стойност 78 хиляди лв.