Протестът
Протестът / Дарик
Появата на Венцислав Иванов бе кулминацията на протеста на площад Възраждане
101306
Появата на Венцислав Иванов бе кулминацията на протеста на площад Възраждане
  • Появата на Венцислав Иванов бе кулминацията на протеста на площад Възраждане
Протестът на площад Възраждане в Габрово започна малко след 18:00 часа. Над 1000 души се присъединиха още в началото. Пусната бе подписка за законодателни промени, които да доведат до възможност за ефективно наказание на лицата, умишлено или не неплащащи наложени им глоби. Тя е изработена от група протестиращи, съвместно с Община Габрово. 

Протестът
Дарик

Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово (ВИДЕО)

Протестът на площада протече мирно, а кулминацията бе появата на Венцислав Иванов, служителят пострадал при побоя в магазин 2+2, заради който започна протестът.

Пострадалият Венци Иванов призова протестът да не се превръща в етнически 
 

Появата на Венцислав Иванов бе кулминацията на протеста на площад Възраждане

Публикувахте от Darik Габрово в Събота, 13 април 2019 г.

Млад мъж, баща на малко дете, чието семейство живее в района на Шесто основно училище "Иван Вазов" припомни пред протестиращите какво се случва в квартала му. Неведнъж при срещи с местната власт и пред медии той е разказвал за създаваните от ромите проблеми. 

Протестът
DarikNews.bg

Той заяви, че допреди пет години в района е имало около 10 ромски семейства, които са работели. След това – по думите му, започва заселване от други населени места. При констатирана от него незаконна сеч, той извикал полиция, но дошлите на място служители не успели да ги спрат. При следващ сигнал му обяснили, че трябва да се сезира Община Габрово, а от там и горската стража.

Задържани са седем лица с боксове и метални палки при опит да се включат в протеста
 
„Продължиха да секат, а аз се чувствах безсилен.”
 
Негов съсед си купил басейн, три на три метра. Една нощ бил източен и откраднат. Сутринта собственикът излязъл по халат да се къпе, а басейнът липсвал.
 
Малко след 20:00 часа започна и традиционното шествие по улиците на габрово, в което се присъединиха част от протестиращите.