Откриват изложба с творби от детския пленер в Костенковци
Откриват изложба с творби от детския пленер в Костенковци / netinfo
Откриват изложба с творби от детския пленер в Костенковци
45001
Откриват изложба с творби от детския пленер в Костенковци
  • Откриват изложба с творби от детския пленер в Костенковци

Изложба с творбите, изработени по време на детския пленер в село Костенковци ще бъде открита днес, съобщи за Дарик Ива Пенчева, ръководител на школата по приложни изкуства в Габрово.

Пленерът се проведе през лятото в рамките на две седмици и събра над 70 деца от школата, както и от различни училища в Габрово. Най- доброто от изработеното ще бъде показано в експозицията, допълни Пенчева. Ще могат да се видят икони, рисувана керамика, цветна графика, графична рисунка, иконопис, декоративни пана и колажи. Изложбата ще бъде открита на 23 септември от 16.30 часа в Художествената галерия "Христо Цокев".

Изложбата е част от изявите, посветени на отбелязването на 20 години на ИМКА- Габрово и се организира с подкрепата на Община Габрово.

Инициативата е реализирана по проект „Да твориш е прекрасно" на ИМКА Габрово, който си поставя за цел да насърчи любителското творчество и творчеството на деца, както и да стимулира участието на младежи в процеса на създаване, представяне и популяризиране на собствения културен продукт сред по-широка младежка аудитория в Габрово. Разработката включваше провеждане на петдневен пленер за млади творци на възраст 7-12 години в комплекс Костенковци.

Какви са впечатленията на децата, участвали в летния творчески пленер на Котенковци и доволни ли са те и техните родители, чуйте в прикачения файл.