Настимир Ананиев Даниел Лорер
Настимир Ананиев Даниел Лорер / БТА
Офис на партия "Продължаваме Промяната" беше открит официално днес с водосвет в Габрово. Работното помещение се намира на централната улица "Орловска" 39. 
Гости на откриването бяха Даниел Лорер - министър на иновациите и растежа, Ралица Манолова - областен управител на Габровска област, Ивелин Стоянов - заместник областен управител, народни представители, бизнесмени от региона, симпатизанти.

Радвам се, че днес сме в Габрово. Град след град откриваме офиси на "Продължаваме Промяната", каза при откриването министър Лорер. Може би е редно да се извиня, че се забавихме с това, посочи той, но бяхме заети с парламент, министерства, дирекции, като повечето от тази работа е вече зад нас и най-после дойде моментът "Продължаваме Промяната" да започне трансформация като истинска политическа сила, за да можем да бъдем дълготрайно част от политическия живот в България.

"Второто, за което също искам да се извиня, е че създавайки "Продължаваме Промяната", ние грабнахме сърцата на хората с едно обещание - с обещанието, че ще променим България за по-добро. Това ни събра всички заедно и имахме ясна идея какво искаме да променим. Моето извинение е за това, че не можем да направим промяната толкова бързо, колкото ни се иска, толкова бързо, колкото можеше да стане, и толкова бързо, колкото вие сте очаквали", каза Лорер. Той коментира, че особено извън София може би е трудно да се усети истинският "вятър на промяната", но той, по думите му, е очевиден и достига до всички краища на България - най-малко чрез новините, въпреки изключително негативната медийна среда, която много по-лесно разказва лошите и тъжните истории.

Според министъра, въпреки тройната криза, правителството се справя доста добре. "Инфлацията я борим мъжката - четири милиарда зимата, още два милиарда сега. Тези милиарди може да звучат абстрактно, но те се превръщат в заплати за учители и лекари, повишаване на пенсии, помощи за енергия. Българската икономика, за която частично аз пряко отговарям, противно на всичко, което се случва в света, е пораснала 4,5 процента - това е повече, отколкото растеше преди, тогава растежът беше около 3 процента. Сега, насред войната, сме на четири и половина процента", каза министърът.

По думите на Даниел Лорер този растеж е важен, защото той е за заплати на хората, за по-добър живот. Той посочи още, че производството върви нагоре, износът - също. По думите му и инфлацията нараства, но растежът и доходите растат повече от инфлацията.
 
БТА