Откриха изложбата Кан Тервел- Спасителят на Европа
Откриха изложбата Кан Тервел- Спасителят на Европа / netinfo
Откриха изложбата "Кан Тервел- Спасителят на Европа"
20818
Откриха изложбата "Кан Тервел- Спасителят на Европа"
  • Откриха изложбата "Кан Тервел- Спасителят на Европа"

Пътуващата фотоизложба "Кан Тервел- спасителят на Европа" бе открита днес в Регионалния исторически музей в Габрово. Експозицията бе открита от д-р Милен Врабевски - председател на фондация „Българска памет", доц. д-р Пламен Павлов - член на Консултативния съвет на фондацията и преподавател по история във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" и адв. Росен Иванов - председател на фондация „Бъднини". Приветствие към присъстващите в залата поднесе и кметът на Габрово Томислав Дончев. Изложбата показва 19 табла с фотоси и текстови материал, които представляват атрактивен прочит на житието на един от най-великите български владетели в средновековната ни история.

Експозицията е подготвена от фондация „Българска памет", фондация „Бъднини" и Националния исторически музей и се осъществява със съдействието на „Ротари клуб" - Ловеч. 

"За мен тази изложба е една продукция, с която се гордея много, тъй като се оказа професионална изработка от непрофесионалисти", каза Председателят на фондация "Българска памет"- д-р Милен Врабевски.

Повече чуйте в прикачения файл.