Отчитат електроенергията и през почивните дни
Отчитат електроенергията и през почивните дни / DarikNews.bg

Отчетниците на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи ще продължат да отчитат консумираната електроенергия в областите Габрово, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Русе и Разград  по време на празничните дни. Целта е да не се допусне удължаване на отчетния период и нарастване на сметките за електроенергия, в резултат на струпването на голям брой почивни дни в началото на месец май.

По време на празниците, едновременно с отчитането на показанията, отчетниците ще осъществяват и контрол на изправността на електромерите. Голяма част от сезонно обитаваните имоти се използват именно през почивни дни и техните собственици ще могат да осигурят достъп на специалистите за отчет и проверка на уредите.

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО също са в готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по мрежата. Те са оборудвани с необходимите средства за комуникация, автомобили и инструменти. При възникване на по-сложни аварии, компанията има готовност да ангажира и допълнителни групи, за да се възстанови максимално бързо електрозахранването.

Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за електроенергия в срок, могат да го направят на дежурните каси на Български пощи на 3-ти и 5-ти май. Непосредствено преди празниците ЕНЕРГО-ПРО Мрежи няма да прекъсва електрозахранването на клиенти, пропуснали да заплатят в срок сметката си за електроенергия.

Дежурната каса за плащане на електрическа енергия в Габрово ще работи на 3 май с обичайното съботно работно време, а на 5 май от 09:00 ч. до 13:00 ч. Тя се намира на бул- "Априлов" №52.

Отчитат електроенергията и през почивните дни
netinfo