съд
съд / Thinkstockphotos
Днес и утре в Окръжен съд-Габрово се гледа дело против двама лекари от Отделението по акушерство и гинекология на габровската болница. Имената на медиците са известни на широката общественост, но тъй като няма влязла в сила присъда се обявяват само инициалите им – Д.А. и С.К.

Връчиха два акта за административно нарушение по случая с починалата родилка Десислава Манолова

През есента на 2013 година Десислава Манолова и наскоро роденото от нея бебе починаха. Обвинението на Прокуратурата е за причиняване на смърт на две лица - бебето и майката, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Отложиха за 8 януари делото за смъртта на Десислава и бебето й
 
Повдигнатото на двамата подсъдими обвинение е за това, че през месец септември 2013 г., при упражняване на лекарска професия, а Д.А. и като завеждащ отделението, нарушили разпоредби на Закона за здравето и други подзаконови актове, регламентиращи дейността им, с което причинили смъртта на новородено бебе - починало в неонатологичното отделение на болницата в Габрово на 26 септември 2013 г., и на майката на детето - починала на 4 октомври 2013 г. в УБАЛ „Д-р Г. Странски” в Плевен.

Открито съдебно заседание по делото за смъртта на Десислава Манолова и бебето й

Още статии по темата:

Делото за смъртта на Десислава Манолова и бебето й се връща в Габрово
 

Осъдиха двама лекари за смъртта на Десислава Манолова и бебето й


5 години затвор за лекар заради смъртта на родилка и бебето й