Делото за смъртта на Десислава Манолова и бебето й се връща в Габрово
Делото за смъртта на Десислава Манолова и бебето й се връща в Габрово / 100 вести

Върховният Касационен съд разпореди наказателното дело за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й да се гледа в Габрово. Съдебното дирене по трагичния случай от края на миналата година ще започне на 24 ноември т. г. Засега заседанията ще са при открити врати, с участието на 24 свидетели и шест вещи лица. Председател на състава ще бъде съдия Пламен Попов.

Това е водещата статия на вестник "100 вести" днес. Изданието пише още:

От днес Мая Карагьозова е новият-стар директор на Националния музей на образованието. От 2000 до 2013 г. е директор на НМО. В края на 2014 г. тя се връща начело на институцията.

Семинарът, организиран от БСК на тема „Реиндустриализация и професионална подготовка – опит, практики и пилотни решения в помощ на общини, неправителствени работодателски организации и предприятия“ се проведе през миналата седмица в Габрово. Той е финансиран от фондация „Конрад Аденауер“. На форума главният секретар на БСК Петър Денев говори за състоянието на бизнес средата в България през 2014 г. и необходимостта от промени. В интервю за „100 вести“ той коментира тенденциите във водещите икономики в света, необходимите промени в България, парадоксите в икономиката на страната ни и поуките на историята.