/ Община Габрово
Общинският съвет в Габрово прие разчет за приходи и разходи на Общината за 2023 г., който е разработен в съответствие с единната бюджетна класификация в размер на 77 009 815 лв. Разчетът ще бъде финансова рамка на общинската администрация до приемане на държавен бюджет за настоящата година.

Това съобщиха на сайта си от Общината. Инвестиционната програма за тази година ще бъде в размер 10 127 496 лв. През 2023 г. предстои да бъде завършено водоснабдяването на селата, разположени северно от пътя Габрово-Севлиево.

Намеренията на администрацията са да бъдат завършени още благоустройствените дейности на междублоковото пространство при улици "Македония", "Чардафон" и река Синкевица, и ул. "Райчо Каролев", като и тези в междублоковите пространства на ул. "Н. Балканеца". 

След споразумение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е предвидена реконструкция на водопровод и канализация ул. "Златна нива" и ул. "Зелена ливада".

Предвидени са още ремонти на ул. "Никола Войновски" № 274 -326 и ул. "Малина", на участъци от тротоари в село Драгановци и село Янковци и аварийно укрепване на републикански път II-44 на км 29+260 чрез подпорна стена на ул. "Стефан Караджа".

Планирани са средства за проектиране и за ремонт на улици в града и селата. 80 000 лв. е размерът на помощта за настанени в регионален хоспис граждани, 60 000 лв. са заделени за еднократна финансова помощ за новородени и осиновени деца (300 лв. на дете), а за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми е определена подкрепа от общо 30 000 лв. 

Акцентите в годишния разчет вижте ТУК.
Радослав Първанов/БТА