Нападнатата от домашно куче жена да потърси правата си в съда, съветва кметът
Нападнатата от домашно куче жена да потърси правата си в съда, съветва кметът / Дарик Габрово, архив

 

Съставен е акт на собственика на кучето, което нахапа 33-годишна габровка в центъра на Габрово. Това съобщи на редовния си брифинг кметът Николай Сираков.

Той допълни, че е изпратен сигнал до Регионалната инспеция по опазване и контрол на общественото здраве за извършване на проверка на павилионите за закуски, тъй като стопанинът на животното е наемател на един от тях. В момента дори се обмисля възможността краваните за закуски да бъдат премахнати. Кметът Николай Сираков посъветва пострадалата жена да потърси правата си в съда, като пое ангажиамент лично да свидетелства.

Произшествието стана в събота, малко след 13,30 часа, на пл."Възраждане", в близост до стълбите за заведението в Дома на културата. Тогава кучето събори жената на земята и я влачи по плочките. Нараняванията на габровката не бяха сериозни.

Веднага след инцидента кметът на Габрово Николай Сираков уточни за Дарик, че малко преди това самият той е видял  голямо породисто куче, което свободно тича по площада. Предупредил е собственика на животното и то е било вързано.