Снимка:
Снимка: / Националките на България до 19 години тренират в Габрово

Националният отбор на България за девойки до 19 години започна последния етап от подготовката си за предстоящото Европейско първенство, Дивизия 2, във Варна. 16 състезателки водят двуразови занимания в зала „Орловец“ под ръководството на треньорите Веселина Златева, Анита Хараланова и Лидия Ковачева. Тимът ще тренира в Габрово до началото на евро шампионата, който ще стартира на  13-ти юли в Двореца на спорта в морската ни столица.

Гръбнакът на отбора е изграден от състезателки на шампиона „Бъки“ (Габрово) - Ивон Дюлгерова, Йоана Костова, Мадлен Тодорова, Емилия Самуилова, Мари Томова, Карина Съменова, Екатерина Стефанова, Габриела Цонева, Рени Еремиева, Силвия Якова, Ивета Христова и Стефани Петрова. Ще се разчита много и на гардовете Мария Маслева (Панагюрище) и Маринела Панайотова (Хасково), които през изминалия сезон играха за вицешампиона при жените „Шумен 98“, както и на Анита Костадинова и вратарката Силвия Бондова от „Ники спорт“ (Сливница). Възможно е към групата да се присъединят и други момичета.

10 отбора ще участват на еврошампионата във Варна. Те са разделени в две предварителни групи. Българският тим ще спори със Сърбия, Исландия, Великобритания и Гърция. В другата група са отборите на Полша, Финландия, Украйна, Израел, Босна и Херцеговина.