Технически университет Габрово
Технически университет Габрово / DarikNews.bg

На специална церемония тази вечер за пети пореден път в Габрово ще бъде отличено събитието в областта на културата, докоснало сърцата на габровци. Конкурсът „Събитие  в областта на културата – Габрово, 2018“ приключва с награждаването на победителите.

Стихосбирките „Усмивка, смут и път“ и „Съвпадения“

Само едно ще бъде отличието Събитие на годината, но  публиката и журито са определили  и инициативата, спечелила електронния вот на габровци и предизвикателството за публиката. И тази година ще бъде връчена специалната награда на организаторите, и тя ще бъде предназначена за млада, високохудожествена инициатива.

Ревюта на книги, поезия, проза и афоризми в Tetradkata.com

Церемонията ще се състои в Библиотеката на Техническия университет от 18 часа на 14 март.  Със специалното участие на Хора на габровските момчета, подкрепян от Ротари клуб Габрово и изпълнения на Габровския камерен оркестър, носител на плакет от миналогодишния конкурс.

Tetradkata.com става на една година, кани обществеността на рожден ден

22 бяха номинираните събития  участници в Петото, юбилейно  издание на конкурса, който се  провежда по инициатива на  Клуба на будителите и се организира от читалище „Будителите 2017“, чийто колективен член е клубът, основал конкурса. Изложби, спектакли, фестивали, концерти бяха включени в списъка. Най-много предложения имаше за Съботните евъргрийни, Антологията „Стряха над  Янтра“ – том 2-ри, спектаклите „Приключение в театъра“, Концертът на Музикална школа Талеви, изложбата „Светът според Тодор Цонев“ и т.н.  Дали при гласуването, обаче“ тези предпочитания, ще бъдат водещи, ще разберем в четвъртък.

Повече от  1500 бяха участниците във вота, сред които и 8-членното жури.