затвор
затвор / Thinkstockphotos
Влезе в сила присъдата, с която мъж от с. Столът, Община Севлиево, бе осъден на лишаване от свобода за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив.

На 27 януари 2017 г., състав на Окръжния съд в Габрово, призна П.Д. за виновен в това, че на 14 юни 2016 г., в двора на имот на ул. „Георги Димитров“ в с. Яворец отнел сумата от 125 лева от мъж от същото село, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. За извършеното престъпление П.Д. бе осъден на десет години лишаване от свобода.

Започна делото срещу мъж, упражнил насилие и ограбил жител на село на Яворец

През май 2017 г. присъдата на Окръжен съд – Габрово е потвърдена от Апелативен съд – Велико Търново, с изключение на частта, с която е постановено лицето да изтърпи наложеното му наказание в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

За 100 лева и цигари три момчета пребили жител на село Яворец

След обжалване от страна на подсъдимия по делото се е произнесъл и Върховният касационен съд, който с решение от 22 март 2018 г. изменя акта на апелативния съд, като намалява наказанието на подсъдимия П.Д. на от десет на седем години лишаване от свобода.
 
Решението на ВКС не подлежи на обжалване, с което присъдата влиза в законна сила.