Арест
Арест / Thinkstock/Getty Images

По искане на Районна прокуратура – Севлиево съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 34-годишен мъж за извършена поредна кражба и за системен нарушител на правилата за движение по пътищата.

Красимир Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че около 23:00 часа на 1 април от дворно място на ул. “Ботьо Ангелов” в Севлиево, отнел 12 бутилки бира, 6 бутилки безалкохолно и две бутилки бяло вино. Общата стойност на кражбата е малко над 50 лв.

Задържаха мъж за обир от жилище в Севлиево

Съдът уважи искането на прокуратурата, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление. Повдигнато е обвинение за тежко умишлено престъпление, за които се предвижда наказание лишаване от свобода от две до десет години. Обвиняемият е многократно осъждан, като по последната присъда, наказанието е изтърпяно 2016 г.

Задържан е извършител на три кражби от различни адреси в Габрово

Районен съд Севлиево уважи искането на Районна прокуратура Севлиево да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо обвиняемият  Богдан А. Повдигнати са му обвинения за  управление на автомобил след употреба на алкохол и без книжка.

Съдът прие, че Богдан А. има опасност да извърши и друго престъпление, както и да се укрие, тъй като многократно е осъждан, както и е санкциониран по административен ред за извършени нарушения на ЗДВП.

 Определенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд Габрово.