Международен фестивал BGMOT-Габрово се провежда за шести пореден път
Международен фестивал BGMOT-Габрово се провежда за шести пореден път / 100 вести

Преглед на по-важните теми от вестник "100 вести" днес:

За шести пореден път габровският Драматичен театър организира Международен фестивал на спектаклите за един актьор BGMOT - Габрово. Театралният празник ще се проведе от 17 до 20 май и ще предложи на габровската публика забележителни спектакли. Афишът за фестивала е вече готов, съобщи виновникът за събитието Невена Митева, директор на Драмата.

Област Габрово се нарежда на шесто място по броя на успелите българчета, включени в Клуб 2015 на Фондация „Димитър Бербатов“. След областта ни се нареждат големи региони като Велико Търново, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Шумен, Сливен, Добрич и други. Преди Габрово в класацията са областите София, Бургас, Варна, Пловдив и Русе.

От вчера, 15 април, със заповед на земеделския министър Десислава Танева е забранен любителският риболов в реките и част от останалите водоеми заради периода на възпроизводство на пролетно-лятно размножаващите се риби у нас. Това е изискване на Закона за рибарството с цел създаване на благоприятни условия за естественото им размножаване и поддържане на рибните ресурси в страната.

Най-добрият български ендуро състезател Теодор Кабакчиев (Екстрийм Тойота Венци, КТМ 300 EXC) за- върши на 13-то място надпреварата „King of The Hill“, която се проведе в Арад, Румъния. Тедо нямаше късмет в това състезание и във втория от трите дни на проявата получи неприятна травма в крака, която не му позволи да покаже пълния си потенциал и да се качи отново на стълбич- ката за награждаване.