/ Музей на хумора и сатирата

В Музея на хумора и сатирата отваря врати космическа изложба, създадена от децата от група „Слънце” при ДГ „Радост", посветена на Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Милко Диков получи наградата на Музея на хумора и сатирата

Всички, желаещи да видят космически ракети, слънчеви системи, макети ден и нощ и истински слънчеви космонавти са добре дошли. Пъстри, различни, по детски видени, макетите са продукт от съвместна работа на деца и родители по проекта „Слънце, Земя, Луна”, по който работи групата през тази учебна година.

„Проектно базирано обучение с интегриране на информационните технологии” е иновативна практика, която ДГ „Радост” е внедри с финансовата помощ на Община Габрово. “Този метод дава възможност на децата да разгърнат своя потенциал, да изпитат положителни емоции, съпътстващи удовлетворяването на потребностите на активната детска натура”, смята педагогическият екип разработили проекта Стела Иванова и Милка Кирилова.

Музеят на хумора и сатирата посреща „неканени гости” с чорба от 47 черупки от „етърски” охлюви

“Изложбата е и подходящ повод бъдещите малки слънчица и техните родители да се запознаят с нашия слънчев екип и работата ни”- допълват още организаторите от група “Слънце”. Изложбата отваря врати в Залата на жирафите на 12 април в 17:00 часа и може да бъде разгледана до 14 април.