Кирил Добрев: Аз мразя разговори полусмели, полунеща да шепнат с полуглас
Кирил Добрев: Аз мразя разговори полусмели, полунеща да шепнат с полуглас / БСП - Габрово

"Аз мразя разговори полусмели, полунеща да шепнат с полуглас. Аз ненавиждам в гръб когато стрелят, когато в упор стрелят - мразя аз", с тази част от творбата на Владимир Висоцки "Аз не обичам", депутатът Кирил Добрев за пореден път заяви предпочитанието си за ясни линии, както в политиката, така и в живота.

В края на миналата седмица Кирил Добрев, който е кандидат за председател на БСП разкритикува сегашното ръководство на партията, че легитимира разделението в червените редици.

Конкуренти в битката за председател на БСП със съвместни срещи в Габрово и Трявна

Народният представител Кирил Добрев успя да стигне до сърцата на социалистите, дошли да отбележат годишнина от битката при село Балван, рецитирайки цялото стихотворение на Висоцки.

Стихове на Иван Вазов, Владимир Висоцки и Бертолт Брехт, в изпълнение на младежи от Габрово и Велико Търново просълзиха събралите се стотици социалисти, които с митинг - поклонение почетоха 72-та годишнина от партизанската битка край село Балван.

Кирил Добрев: Аз мразя разговори полусмели, полунеща да шепнат с полуглас
netinfo

„Днес е модерно да отричаш всичко, свързано с миналото. Модерно да се подчиняваш на силния на деня, на силните в Европа, на силните в света. Днес няма много време за възвишени мисли. Ако искаш да живееш спокойно, просто трябва да мълчиш. Аз никога не съм харесвал спокойствието, нито примирението, нито съветвам моите млади приятели да правят това", заяви народният представител от БСП лява България Кирил Добрев пред паметника „Балванска битка".

На поклонението присъстваха още проф. Владимир Топенчаров - председател на Движението на ветераните в БСП, Симеон Игнатов - председател на Български антифашистки съюз, Йордан Стойков и Стефан Стефанов - членове на Изпълнителното бюро на БСП, Валентин Ламбев и Петинка Михайлова -председателите на организациите на левицата в областите Габрово и Велико Търново, общински лидери на БСП и антифашисткия съюз, кметовете на Павликени, Сухиндол и с.Балван и десетки симпатизанти и членове на левицата.

„Събрали сме се днес, за да почетем паметта и подвига на хората от габровско - севлиевския партизански отряд, дали живота си заради кауза, която ги е вдъхновявала. За съжаление днес живеем във време, в което няма герои. Във време, в което няма кауза. Няма вдъхновение. Няма перспектива", се обърна към присъстващите Кирил Добрев.

На това място загинаха наши другари, за да ни има нас, за да има свободна България, борейки се срещу фашизма за свобода, за справедливост и социална държава", каза в своето слово областният председател на БСП Велико Търново Валентин Ламбев.

Кирил Добрев: Аз мразя разговори полусмели, полунеща да шепнат с полуглас
netinfo

„Може да сме с побелели коси, може да сме по - трудно подвижи, но в сърцата сме същите като тези от 1944 година, като тези от преди 125 години. Мислел ли е Благоев, че тези зрънца, които е посадил, ще оставят такава следа, такава идея, която никоя земна сила, не ще може да унищожи, защото докато има живи хора на тази земя ще я има и Левицата. Поклон пред спомена, поклон пред цялата наша партия", каза в словото си проф. Топенчаров.