Конкуренти в битката за председател на БСП със съвместни срещи в Габрово и Трявна
Конкуренти в битката за председател на БСП със съвместни срещи в Габрово и Трявна / Dariknews.bg
Конкуренти в битката за председател на БСП със съвместни срещи в Габрово и Трявна
85508
Конкуренти в битката за председател на БСП със съвместни срещи в Габрово и Трявна
  • Конкуренти в битката за председател на БСП със съвместни срещи в Габрово и Трявна

Двама от конкурентите в битката за председател на БСП - Корнелия Нинова и Кирил Добрев, проведоха съвместно срещи с привърженици на партията в Габрово и Трявна. Добрев се обяви срещу идейните течения в редиците на социалистите, а Нинова поиска богатите да плащат по-високи данъци.

„Защо когато аз отида някъде и говоря нещо, съм дясно крило или мръсник, а Янаки Стоилов е винаги в бяло? Той е в бяло 25 години. Той остаря в този парламент, а беше млада надежда. Той ще вземе пенсия от парламента", коментира в емоционално изказване Кирил Добрев.

Той обвини ръководството на партията, че легитимира лявото крило в партията. Добрев се закани да постави остро този въпрос на предстоящия конгрес на червените.
„Или живеем всички заедно, или който си мисли, че е по-добър - да си хваща пътя. Ние всички сме от БСП".

„Какво да правим? С кого да го направим? Как? И кога? Това са въпросите, които стоят пред БСП", смята Корнелия Нинова, която призова да се стъпи на автентичните за левицата ценности - солидарност, справедливост, равенство, свобода и патриотизъм.

„Социалдемократи ли сме? Лява партия ли сме? Дясна ли, защото сме приели плоския данък? Моето лично мнение е, че в политиката има ляво, дясно и национален интерес, който няма цвят.

Солидарност е:
И тези които бият по селата старци, за да им вземат пенсията, и корумпирания политик, който взема обществена поръчка под масата - да получат заслужената си присъда. Солидарност е богатият да помага на бедния, здравият - на болния. Богатият да плаща по-големи данъци, а да освободим най-бедните. Държавата да си влезе в ролята и да помага на малкия и среден бизнес. Да има преразпределение на бюджета към социално слабите. Това е солидарност.

Равенство означава:
И онова дете, което ходи на училище с каруца, и онова дете, което го смъкват с джип от Бояна да могат да се учат. Това е равен старт".

Свободата е важна ценност, която БСП трябва да защити, смята Нинова. Тя заяви, че в 21 век страх е обхванал българското общество.
„Хората не смеят да кажат какво мислят, защото управлението ги следи и ако нещо не е както трябва - ти си на улицата".

Корнелия Нинова акцентира върху патриотизма в своето изказване. По думите й на 3 март хората са показали какво мислят. 100 000 души са се качили неорганизирано на Шипка и са показали, че обичат България и Русия.

"Какво означава съвременен патриотизъм? Да можеш еднакво твърдо на изток и запад да отстояваш националния интерес", уточни в заключение Корнелия Нинова.