Катастрофата край Горна Росица е заради отнето предимство, съобщават от МВР
Катастрофата край Горна Росица е заради отнето предимство, съобщават от МВР / netinfo

Мъж е загинал, а седем души са ранени при преобръщане на микробус в района на разклона за мотополигона край севлиевското с. Горна Росица.

Снощи около 17:45 часа, е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на пътя между Севлиево и Габрово, в участъка при разклона за мотополигона край севлиевското с. Горна Росица. По първоначални данни, водачът на т.а. „Ивеко” – 64-годишен мъж от Велико Търново, при излизане от разклона, предприел маневра „завиване наляво”, отнемайки предимството на движещия се по направление Севлиево – Габрово микробус, и със задната част на полуремаркето го ударил странично.

След удара, микробусът се отклонил от пътя и се преобърнал. При инцидента на място е загинал водачът му - 63-годишен мъж от Габрово, а седмината пътници са пострадали. Три жени от Габрово /на 30 г., 47 г. и 64 г./ са настанени в болница, като най-тежко е състоянието на 30-годишната жена. Останалите пътници са прегледани от медицински екипи и им е оказана необходимата лекарска помощ. Водачът на товарния автомобил е изпробван за алкохол – техническото средство отчело нулев резултат. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.