Кадастралната карта на Община Севлиево е готова, възраженията до 18 септември
Кадастралната карта на Община Севлиево е готова, възраженията до 18 септември / netinfo

В брой 73 на Държавен вестник от 19.08.2008 г. е обнародвана заповедта на Изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър за подобряване на кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на община Севлиево. Картата е одобрена, след като са били отстранени възраженията за границите на имотите на близо 300 севлиевци. Тогава, преди повече от година, жалбите са подавани до Службата по геодезия, картография и кадастър, а поправките са нанесени безплатно от фирмата-изпълнител „Дейта кад“.

Сега заповедта за одобряване на кадастралната карта отново подлежи на обжалване в 30-дневен срок от публикуването й в Държавен вестник, но този път жалбите ще се подават до Административния съд по местонахождение на имота. Поради намаления работен състав, жалбите срещу одобрената кадастрална карта и регистри ще се приемат в служба по геодезия, картография и кадастър в Габрово.

След изтичане на срока за обжалване – 18 септември, картата започва да действа и могат да се издават скици на имотите от габровската служба. Тогава ще могат да се добавят и промени в обстоятелствата, ако има такива. Картата и регистрите влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

В рамките на половин година ще бъде открито изнесено работно място в кметската администрация в Севлиево. В три дни от седмицата севлиевци ще могат да подават заявленията си за издаване на скица на имотите им на място, без да е необходимо да се ходи до Габрово.