Изложба на Володя Казаков в ХГ Асен и Илия Пейкови
Изложба на Володя Казаков в ХГ Асен и Илия Пейкови / netinfo

Изложба живопис "Речни пейзажи" на Володя Казаков се открива днес, в 17,30 часа в художествена галерия  "Асен и Илия Пейкови" в Севлиево.

Изкуството на Володя Казаков е със свое очарование. В него има и романтика, и страст, и лиричност, а понякога и особена духовитост. Живописта е неговата голяма любов. В картините му емоцията е водеща. В повечето му работи има сантиментален момент, който е в основата на произведението. Сътвореното от автора е резултат от вътрешната му нагласа за света около него. 

   Река Дунав, кулата в Ботевград и градският пейзаж са сред темите, които най-силно вълнуват въображението на художника. С тях са свързани голяма част от картините му ("Речен пейзаж", "Носталгичен оряховски пейзаж", "Душата на кулата", "Ботевград"). Вдъхновяват го също притчите и легендите, а акварелът е предпочитан от автора материал, макар че в последно време рисува предимно с маслени бои. 
   Като член на Съюза на българските художници - секция "Живопис", Володя Казаков е сред онези талантливи автори, които без да имат академично образование творят и с таланта си доказват силата на творческото вдъхновение, упоритост и желание да рисуват