Ивелин Николов:Не се гордея, че съм народен представител в това НС
Ивелин Николов:Не се гордея, че съм народен представител в това НС / Дарик Габрово, архив

Народният представител от Коалиция за България Ивелин Николов бе категоричен пред журналисти, че  е трудно да се изброят добрите неща, които са се случили през отминаващата година и то най-вече по отношение живота на хората. По неговите думи няма година след 1990-та с такъв голям ръст на безработицата и с толкова фалирали фирми. "Аз не се гордея, че съм народен представител в това Народно събрание. Доверието в българския парламент е по-ниско, отколкото доверието в 36-я Парламент, който беше подпален и замерян с камъни през 1996 година. Толкова нисък авторитет Парламентът не е имал никога", каза още Николов като допълни, че причината за това освен лошото качество на живот на хората, е и случващото се в парламента - приемането на лобистки закони, защитаващи частни интереси.

Николов отдели три акцента за годината - бюджет 2013, определен от депутата, като пагубен, закона за предучилищно и училищно образование и венеца за тази година според него - скандала с изборния кодекс.  

Според народния представител нито едно от предложенията на левицата за новия бюджет не е било прието - обвързването на  майчинството с минималната работна заплата, доходите на пенсионерите и промените в здравеопазването. Той акцентира основно и върху намаляването на средствата за младежки дейности, както и неосигуряване на средства за разплащане с фирмите, към които държавата е длъжник.

По думите на Николов предложеният изборен кодекс регламентира възможностите за манипулация на изборите. Депутатът заяви, че отхвърлянето на неговото предложение за правото на наблюдатели от граждански организации и журналисти на заседанията в комисии, го убеждава, че изборните резултати се променят не в секциите, а по-нагоре,

В заключение Ивелин Николов изрази мнение, че "ГЕРБ е най-успешният таен проект на БКП и милицията и е създаден с идеята да се покаже на народа колко е по-зле, ако БСП не е на власт".