И най-богатият не е богат, ако след своите стъпки не остави една чешма на този жаден свят
И най-богатият не е богат, ако след своите стъпки не остави една чешма на този жаден свят / Dariknews.bg, архив

„Тече водата и предупреждава - и най-богатият не е богат, ако след своите стъпки не остави една чешма на този жаден свят". С този цитат завърши изказването си Галина Банковска, представител на „Обществен дарителски фонд", направено при откриването на обновения фонтан в Градинката с мечето в центъра на Габрово.

Неправителствената организация застана зад идеята да се съберат средства за възстановяването на обекта. Банковска благодари на всеки, който има принос инициативата да се реализира.

И най-богатият не е богат, ако след своите стъпки не остави една чешма на този жаден свят
netinfo

„Около този фонтан тепърва ще се създават легенди, които да провокират чужденци и българи да се завръщат при него", убедена е Елена Христова, представител на Община Габрово, институцията която се ангажира плътно с цялата кампания, свързана с обновяване на Градинката с мечето.

За много места по света съществуват легенди. Във фонтани се хвърлят монета за сбъдване на желания, оставят се пръстени. Някъде пък хората просто искат да постоят, за да поговорят със себе си. Каква е легендата за фонтана в Градинката с мечето в Габрово? Предстои тя да бъде създавана с помощта на всеки от нас.

„Денят е специален", вярва зам. кметът Нела Рачевиц, която сподели, че цялата обстановка създава комфорт, защото около каузата са се обединил много габровци. Рачевиц припомни, че граждани, бизнес и Община са се включили с финансов принос, за да се реализира инициативата, която предстои да бъде развивана.