Граждани съдействаха за залавяне на водач, убил велосипедист край Севлиево
Граждани съдействаха за залавяне на водач, убил велосипедист край Севлиево / Дарик Габрово, архив

70-годишен софиянец блъснал и убил с автомобила си велосипедист край Севлиево, след което, без да спре, продължил пътя си, съобщават от полицията. Автомобилът е задържан по-късно в Ябланица. Произшествието е станало в неделя, около 20.30 ч., на пътя София-Варна, на около 2 км след пътен възел "Детелина" в посока София, преди разклона за с. Ряховците.

На мястото полицейски екип открил велосипед и труп на мъж с неустановена самоличност /на видима възраст над 50 години/. Мъжът е бил без светлоотразителна жилетка.

Информация за инцидента е подадена от преминаващи в същия участък граждани, които успели да запишат регистрационния номер на автомобила, блъснал колоездача.

Те съобщили, че лек автомобил "Ауди А4", ударил движещия се в дясно по посока на движението велосипедист и продължил, без да спре и да окаже помощ на пострадалия.

Малко по-късно автомобилът е задържан в Ябланица. Той бил управляван от П. А., 70-годишен от София, който пътувал със семейството си. Според дадените обяснения, водачът усетил удар по автомобила, но тъй като не бил забелязал човек на платното, а и преминавал през тъмен участък, продължил пътуването си.

Трупът е откаран за аутопсия в областната болница в Габрово.

На местопроизшествието е извършен оглед.

Работата по установяване самоличността на загиналия продължава.

По случая е започнато досъдебно производство.