Габровските полицаи на трето място в национално състезание
Габровските полицаи на трето място в национално състезание / Дарик Габрово, архив

 

Отборът на ОДМВР Габрово се класира на трето място в Националното състезание "Пътен полицай на годината-2011", съобщиха от пресцентъра на полицията.

От 29 септември до 2 октомври на територията на ОДМВР Смолян се проведе 19-то национално състезание. Участниците са се състезавали в няколко дисциплини - решаване на теоретични тестове по безопасността на движение и полицейска дейност, практически и теоретичен изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП, стрелба с пистолет, управление на автомобил и мотоциклет. В  проявата участваха по един отбор от всяка областна дирекция на МВР - в състав от двама полицаи, които работят по контрола на пътното движение. Първо място по теория и практика по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие спечели Момчил Григоров от отбора на ОДМВР Габрово. Миналата година Момчил Григоров стана "Пътен полицай - 2010", негов съотборник тази година беше Стоян Атанасов - сектор "Пътна полиция" - Габрово.

Националното състезание "Пътен полицай на годината" се провежда ежегодно от 1992 година насам, като  целта на състезанието е да се направи проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.