Филмовият фестивал в Габрово започва днес
Филмовият фестивал в Габрово започва днес / Sofia Film Fest

От днес до 16 юни зала „Възраждане” в Габрово отваря врати за любителите на седмото изкуство, а поводът е гостуването на „София Филм Фест”.

Четвъртото издание на фестивала ще бъде открито от Стефан Китанов, директор на фестивала. Стартът ще бъде даден с премиерата на българския игрален филм „Джулай”. За събитието в Габрово ще пристигне режисьорът и сценарист на продукцията - Кирил Станков.

Зад камерата е един от най-добрите български оператори Рали Ралчев, музиката е дело на Васил Георгиев – Кръпката, а в ролите ще видим Касиел Ноа Ашер, Параскева Джукелова, Яна Титова, Ованес Торосян, Филип Аврамов.

Прожекцията е от 18:30 ч.

Втората прожекция, предвидена за първия фестивален ден, е с начален час 20.30 часа. Ще бъде представена най-новата творба на прочутия британски режисьор Кен Лоуч – „Ангелският дял”. Кан ‘12 – Награда на журито, номинация за най-добър режисьор; Сан Себастиан ’12 – Най-добър европейски филм според публиката; Европейски филмови награди ‘12 – Номинация за най-добър композитор – това са само част от признанието за работата на Лоуч.

Филмовият фестивал в Габрово започва днес
netinfo