„ДКЦ І Габрово“ ЕООД да подаде две проектни предложения за финансиране от НДЕФ
„ДКЦ І Габрово“ ЕООД да подаде две проектни предложения за финансиране от НДЕФ / ДКЦ І Габрово

„Диагностично консултативен център І Габрово“ (ДКЦ І) ще подаде две проектни предложения за финансиране от Националния доверителен екофонд (НДЕФ). Те са за ремонт, модернизация и внедряване на енергоспестяващи мерки в първа и втора база на общинското здравно дружество. 

Общата стойност е, съответно: за „ДКЦ І Габрово“ - обект първа база – 1 млн. 319 хил. 324, 21 лв. с ДДС, а за „ДКЦ І Габрово“ - обект втора база – 982 хил. 043, 12 лв. с ДДС. Основната им цел е да се осигури общинска здравна инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност и комфорт за пациентите.

Въведените мерки за енергийна ефективност ще доведат до намаляване на енергопотреблението, намаляване на разходите за поддръжка и експлоатация на сградния фонд, намаляване на вредни емисии на СО2. Ще се създадат благоприятни условия за провеждане на медицински прегледи.

Енергоспестяващите мерки, предвидени в рамките на проектите, включват подмяна на дограма, топлоизолация на сградите, ремонт на отоплителните, вентилационните и котелна инсталации, въвеждане на енергоспестяващо осветление, инсталиране на БГВ слънчеви колектори. С прилагането на тези мерки сградите ще бъдат приведени в съответствие с клас А по скалата за енергийните характеристики и ще отговарят на нормативните изисквания за енергийна ефективност.