Окръжен съд Габрово
Окръжен съд Габрово / DarikNews.bg
Двама крадци - Шенол и Николай, признаха вината си и получиха ефективни присъди от Районния съд в Габрово. Мъжете задигнали имущество на стойност 8 100 лева и увредили друго за 24 800 лева, собственост на местна фирма. 

Шенол и Николай разбили тухлена стена на цех, собственост на дружеството, нарязали оградната мрежа и се вмъкнали в помещението, чупейки прозорец, разположен на над 3 метра височина. 

Крадците използвали различни инструменти, за да реализират престъпната си дейност - отвертки, клещи, гаечни ключове, ножове, чук, брадва и кирка. Двамата се движели в таксиметров автомобил, с който откарвали и задигнатото. 

Шенол и Николай не задигнали всичко наведнъж. Кражбите им били извършени от юни до септември миналата година. Те взели със себе си медни намотки, кабели, среброто съдържащо се в електрически пластини на  електрически табла, три топчета с месингова лента, олово на блок,  оловна ламарина и графитни пръчки.

Шенол М. е осъден  на три години лишаване от свобода, а наложеното на Николай Т. наказание е една година и шест месеца лишаване от свобода, като наказанията следва да се изтърпят при строг режим.