Мениджър за един ден
Мениджър за един ден / ТСО - Север

През 2018 г. две ученички от ПГИ „Рачо Стоянов”–Дряново – Магдалена Георгиева и Ренета Пашова, се включиха в инициативата Мениджър за един ден в Териториално статистическо бюро – Север (ТСБ – Север). Под ръководството на главните експерти Марияна Драганова и Ивета Иванова, в рамките на един работен ден, те се запознаха с основните функции и задачи на служителите в отдела, част от ТСБ – Север и от Националния статистически институт. Това бе и среща на поколенията – възпитаници на Икономическата гимназия в Дряново. И Марияна Драганова и Ивета Иванова, преди да завършат висшето си икономическо образование, са учили също в ПГИ „Рачо Стоянов”.

Властта в Община Габрово се смени за кратко, вижте новите лица, управлявали за един ден

Интересна бе и срещата на бъдещите икономисти със старшите експерти Борислав Обретинчев и Ина Минчева, които в рамките на последните пет години преживяха едно динамично кариерно развитие в статистическата институция – от програма „Старт в кариерата”, през длъжността младши експерт, а сега вече и старши експерти. От своя страна, старшите експерти ги запознаха с възможностите на сайта на НСИ и системата Инфостат.

Осем младежи оглавиха ръководните позиции в Община Дряново

Освен с работата в отдела, Даринка Радкова – главен експерт, запозна учениците с водещото място и роля на НСИ в Националната статистическа система и Евростат. В края на съвместния работен процес тя връчи и сертификатите за участие в инициативата „Мениджър за един ден” на Магдалена Георгиева и Ренета Пашова.