Двама серийни крадци разкрити, след сигнал в полицията
Двама серийни крадци разкрити, след сигнал в полицията / DarikNews.bg, архив

Полицията разкри извършилите на серия кражби в севлиевското село Кормянско, съобщават от ОД МВР - Габрово. Разплитането на криминалната дейност на двама млади мъже започнало, след оплакване на техен съселянин в полицията, че от гаража му са изчезнали ъглошлайф „Елпром” и фенер.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия, за автори на престъплението са уличени двама негови съселяни, 23-годишен мъж, осъждан  за грабеж, и 20-годишен мъж, осъждан за кражба. В хода на изясняване на цялостната им престъпна дейност е установено, че лицата са извършили още 2 кражби в селото, за които в полицията няма постъпил заявителски материал -  в началото на януари откраднали самоделен електрожен от работилница към частен дом. През нощта на 3 срещу 4 февруари от гаражно помещение, извършили кражба на метални тръби.

Криминалистите установили още, че в началото на януари, 23-годишният мъж, заедно със 17-годишен младеж от село Дамяново, демонтирали и откраднали от плевня в село Кормянско 100 покривни капака. Вещите, предмет на престъпления, са намерени и иззети. Работата по изясняване и документиране на случаите продължава. Заведени са  преписки. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура в Севлиево.