Двама габровци са задържани при специализирана акция срещу наркоразпространението
Двама габровци са задържани при специализирана акция срещу наркоразпространението / ОД на МВР

Двама габровци - С. Н. /35 г., неосъждан/ и Й. Л. /25 г., осъждан/, са задържани във вторник за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, съобщават от полицията. В дворовете на ползваните от тях къщи /в Габрово - в изградена за целта оранжерия, и в с. Жълтеш - в специално обособено място/ са намерени засадени общо 18 растения, които при полевите наркотестове реагират на наркотичното вещество "марихуана".

Двама габровци са задържани при специализирана акция срещу наркоразпространението
netinfo

Зелената листна маса, с общо тегло 25 кг, е иззета.Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случаите са започнати досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 354 А, ал. 1, и чл.354 В, ал.1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура - Габрово.

От полицията уточняват, че борбата с наркоразпространението е сред приотритетните задачи, по които работят служителите на областната дирекция. От началото на годината са установени 53 случая, свързани с отглеждане, притежание и разпространение на наркотични вещества, при които са задържани 59 лица.