Цветомир Михов съзря чистка в администрацията, държавата буксувала
Цветомир Михов съзря чистка в администрацията, държавата буксувала / Dariknews.bg, Архив

Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов алармира, че за втория обект от първия етап на Западния обходен път – от детелината на Поповци до детелината на Чехлевци, за който има избран изпълнител и финансиране, няма кой да издаде разрешителното за строеж.

„Няма кой да издаде един документ, а лятото изтича. И говорим за европейски пари“, каза Михов. Според него се наблюдава сериозна чистка на различни нива, в резултат на което държавната машина боксува.

Колегата му Томислав Дончев пък заяви, че в сферата на еврофондовете се извършва процес на обезкървяване на създадения капацитет. За пример даде случай на позорно уволнен миналата седмица държавен служител, който е ръководител на управляващия орган на ОП „Регионално развитие“.

„Говорим за човек, който е добросъвестен експерт. Преди това е работил в министерство на финансите. Няма никаква политическа оцветка. Никога не е бил наш член, може би не е бил и наш симпатизант. Такива процеси текат във всички ведомства“, уточни Дончев. Той изрази опасенията си, че ако това продължи, няма да има кой да обработи едно искане за плащане.