Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости
Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости / снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ДПС Четин Казак заяви, че Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости, съобщава Нова телевизия.

„Всякакви опити да се подмени или присвои профила и същността на ДПС и той да бъде представен в изопачена светлина са обречени на неуспех" каза още Казак.

Съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак и областният председател на ДПС-Кърджали Хасан Азис дадоха пресконференция днес следобед в Областния клуб на Движението в Кърджали по повод отбелязването на 26-годишнината от учредяването на партията.

Ахмед Доган лично предложил новото ръководство на ДПС

Oбщинските и областните структури на ДПС в Кърджали са единни и сплотени въпреки бурните политически събития през последните месеци в нашата партия, заяви от своя страна областният лидер на ДПС в Кърджали и кмет на областния град Хасан Азис.

„Няма разцепление в структурите на ДПС в район Кърджали. Диалогът с нашите избиратели не е нарушен. Този диалог никога не е спирал. Няма промяна в евроатлантическата ни ориентация", категоричен беше той.

„Тези които не споделят ценностите на ДПС и напуснаха парламентарната ни група, да бъдат така доблестни и да напуснат и Народното събрание, а ако решат могат да си създадат свои политически проект", призова пък съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

С "греховете си" Местан искал да върне ДПС във властта "през парадния вход"

„Предишният ни председател Лютви Местан вчера е коментирал, използвайки изрази, като „Аз прозрях" и „Аз правих". Едно от прозренията му е, че не му е мястото в ДПС. Стои отворен въпросът кога е прозрял - след изключването му от партията заради неговото поведение или когато беше председател на ДПС. Местан признава, че се е опитал да подмени ДПС и то без дебат в легитимните колективни органи на партията", каза още Карадайъ.

Все още има проблем с изучаването на майчин език. Освен това хора от малцинствата все още не са допускани в структури като МВР и отбрана, не са допускани в администрацията. Ще работим за това всички български граждани да бъдат равни, коментира от своя страна съпредседателят на ДПС Рушен Риза.

 

Източник: Novanews.bg