Централгаз отново получи право да газифицира Габрово
Централгаз отново получи право да газифицира Габрово / netinfo

Със свое решение от 1 юни Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прекратява процедурата за отнемане на издадените на "Централгаз" лицензии. Това съобщи на редовния си брифинг днес кметът на Габрово Томислав Дончев. В решението на комисията е записано още, че приема внесения план- график на дружеството за газификация на града, като дава срок за изпълнението му до 31.12. 2009 год. Според плана, към месец септември, в Габрово трябва да се строи газопровод и да се полагат тръби.

"Веднага след като научих за решението- лично от проф. Шушелов, бе да проверя как то може да бъде обжалвано", каза кметът Дончев. Според юристите, тъй като Община Габрово няма статут на заинтересована страна, тя не може да го оспорва. Решението не може да бъде обжалвано и от алтернативен газификатор, защото законово единствената заинтересована страна е "Централгаз".

Според изготвения план- график на дружеството, още през този месец трябва да стартират конкретни действия като подготовка за строително- монтажни работи по проекта, съгласователни процедури и процедури по избор на изпълнител.