Белчев: Няма да се кандидатирам за трети мандат
Белчев: Няма да се кандидатирам за трети мандат / netinfo
Няма да се кандидатирам за трети кметски мандат!”, категорично заяви кмета Богомил Белчев пред журналисти.

“Служил съм честно и искрено за хората на Габрово, правил съм всичко в тяхна полза. За мен беше чест и достойнство да управлявам този град и да бъда кмет на Габрово”.

Така кметът сложи точка на всички коментари и слухове- дали ще се кандидатира и коя партия ще избере, след като БСП не го издигна за трети кметски мандат.

Белчев заяви, че е бил принуден да се оттегли и да не се кандидатира. Според него, принудата идва от вчерашната визита на депутатката от БСП- Татяна Дончева и на народния представител Йовко Йовков.

Белчев твърди, че за 8 години не се е научил да бъде политик, а се е научил да работи в полза на хората и в крайна сметка голямата му грешка и тази, която и сега прави е, че не реагира като политик, а като човек.

Изявлението на кмета Белчев стана в присъствието на изпълнителния директор на “Овергаз- Инк”- Сашо Дончев, който е казал, че уважава това решение на кмета и че това може да направи само един свободомислещ човек.

“Аз се надявам, че следващата управа на града няма да пречи на газификацията на Габрово, а ще използва това, което досегашния кмет е градил до сега”, каза още Сашо Дончев