Министър Пламен Узунов
Министър Пламен Узунов / МВР

Служителите на секторите „Пътна полиция” при ОДМВР – Ловеч и Габрово получиха нови автомобили за осъществяване на контролна дейност. Превозните средства са със специално оборудване, което позволява извършването на необходимите проверки и връзка с административно-наказателната система на МВР – съобщи министър Пламен Узунов

От министъра на вътрешните работи Пламен Узунов пътните полицаи в Ловеч и Габрово получиха ключове за новите леки автомобили „Киа”. Те са със специално оборудване, което ще позволи на служителите да извършват в пълен обем служебните си задължения, да правят необходимите проверки и да осъществяват връзка с административно-наказателната система на МВР – уточни министър Узунов. Целта е чрез обновяване на автопарка на областните дирекции да се наситят със сили и средства малките и отдалечени населени места.

Седем коли са предназначени за служителите на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Ловеч, пет получават пътните полицаи от ОДМВР – Габрово. Това са първите нови автомобили, които областните дирекции получават съответно от 2008 г. и 2006 г. насам. 

След церемониите министър Узунов проведе работни съвещания с ръководствата на ОДМВР – Ловеч и Габрово и началниците на районните управления на територията на областите. Обсъдена бе координацията на действията във връзка с предстоящите избори и недопускане на нарушения на обществения ред.