/ БГНЕС
Топлите есенни дни ще продължат и следващата седмица. Това показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
До края на тази седмица и през първите два дни от следващата времето ще се задържи без съществена промяна. Облачността ще е разкъсана, в събота над югоизточната половина от страната - значителна, предимно ниска. Повече слънчеви часове ще има в неделя и в началото на следващата седмица. Сутрин на места в низините и котловините ще бъде мъгливо, ще има ниска слоеста облачност.

Красотата на есенните багри (СНИМКИ)

есен времето слънце
БГНЕС

Температурите ще са от 18 до 23 градуса.

Мощен антициклон отблъсква лошото време далеч от Балканите и това ще е така още поне още 7-8 дни. Едва след 21-23 октомври атмосферната циркулация над Европа ще се промени и вероятно ще има влошаване на времето. Тогава вече може да се очакват и по-сериозни валежи от дъжд.

В събота ще преобладава слънчево време. В часовете преди обяд на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. През деня над Западна и Централна България ще се появи висока облачност. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър.

В Добрич ще бъде предимно слънчево с максимална температура 19 градуса.

есен времето слънце
БГНЕС

Хубавото есенно време продължава (ВИДЕО)

В неделя и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. В нощните часове и рано сутрин ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максималните – между 20 и 25 градуса. 

През октомври ни очакват температури от минус 1 до 28 градуса

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

времето есен катерица
ThinkStock/Getty Images