/ iStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Добрич внесе в съда делото за жестокото убийство на мъж в Добрич. Обвинени за престъплението са двама приятели

Престъплението е станало през есента на 2022 година. Младите мъже били на домашен купон, когато малко след полунощ, след като вече били употребили значително количество алкохол, те излезли да си търсят наркотици. Търсенето останало без успех и подразнени приятелите тръгнали обратно.

Mлади мъже пребиха до смърт човек на улицата в Добрич

В това време жертвата, който също бил в нетрезво състояние, вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, 52-годишният неволно бутнал един от тях. Това отключило агресия от страна на единия обвиняемия и той нанесъл силен удар с ръка в областта на лицето на случайния минувач, вследствие на който мъжът паднал на земята. След това двамата приятели започнали да нанасят удари с крак по жертвата, които били насочени основно в главата му, някои попаднали и в гръдния кош и корема на мъжа. След като приключили с побоя, мъжете оставили в безпомощно състояние мъжа на улицата и се прибрали в дома на единия.

Жертвата на хулиганското посегателство бил забелязан от служители на охранителна фирма около 03:00 часа. Той е незабавно отведен в болницата в Добрич, където починал.

Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня