Жени ГЕРБ Добрич
Жени ГЕРБ Добрич / ГЕРБ
Дамската формация отчете дейността си
Има идея за изграждане на нова дестилерия за етерични масла в Добруджа, която да обслужва интересите на добруджанци, стана ясно по време на семинар за етеричните масла, организиран от Жени ГЕРБ - Добрич. Форумът ще инициира провеждането в Добрич на изложение на продукти от етерични масла.

Има бум на производството на етерични масла у нас, като Добруджа е лидер в производството на лавандула, посочи Николай Нанков – собственик на фабрика за етерични масла и участник в семинара. Той подчерта, че България е на първо място в света по производството на розово, лавандулово масло, както и от маточина.

На събитието присъстваха депутатът от област Добрич Даниела Димитрова и председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

Общинските структури на дамската организация направиха отчет за инициативите, които Жени ГЕРБ е реализирала през изминалата година. Акцент в тях е благотворителността. Ирена Соколова напомни, че смисълът на женската организация е в това да може по най-добрия начин да усети нуждата на хората и да допринесе за облагородяване на средата за живот.

Жени ГЕРБ поздравиха екипа на ЦПЗ „Д-р П. Станчев - Добрич” за Деня на психичното здраве.

Те връчиха на управителя на лечебното заведение д-р Наталия Борисова поздравителен адрес от народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев. За всички отделения в центъра бе осигурен подарък.

Ирена Соколова, която е психолог и психотерапевт, се ангажира да съдейства на екипа на ЦПЗ „Д-р П. Станчев - Добрич” за среща с министъра на здравеопазването, както и за участието на негов представител в комисиите, които разработват нормативните документи, касаещи психичното здраве.