/ БГНЕС, архив
Увеличен брой тежки пътно-транспортни произшествия със загинали и ранени отчитат от полиция в последната седмица.

Междинни данни: В Добричко са регистрирани най-малко нарушения в мащабната акция на КАТ

Поради това, за периода от 18 до 22 юни се провежда специализирана полицейска операция за осигуряване и подобряване на безопасността на движението по пътищата, както и осъществяване на активен контрол по основните направления на републиканските пътища.

Акцията започва от днес както в област Добрич, така и в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки.

Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства (мотоциклети, велосипеди) - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция за засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.