/ снимка: клуб "Дама Купа"
Започва 34-ят Международен бридж фестивал "Добрич `2019". Престижният форум е 3-дневен и ще събере не само елита на българския бридж, но и няколко от най-силните румънски формации, както и гости от Турция, Австрия и Израел.

Специални гости ще бъдат президентът на Българската бридж федерация Тони Русев и изпълнителният директор на Румънската бридж федерация Мариус Джорджеску.

Началото е от 19 часа днес в хотелски комплекс ''Грийн Палас", когато ще бъде даден стартът на открития двойков турнир.

Българи и румънци спориха за наградите в коледния бридж турнир "Добрич"

В събота от 10 часа е стартът на открития отборен турнир, след който ще бъдат изиграни 7 кръга по 8 игри. Финалните 4 мача са от 10 часа в неделя, а веднага след това ще бъдат наградени призьорите и закрит един от най-силните бридж форуми в България.

Наградите са купи и подаръци, осигурени от доайените на българския бридж, добричлиите Лъчезар Тодоров и Иван Йорданов и от добрички компании.

Организаторите на проявата от спортен клуб "Дама купа" са осигурили безплатен вход за всички желаещи да се насладят на проявите на изтъкнатите бридж майстори и канят всички любители на спорта от града и областта да посетят състезанието.