Започва мажоретният фестивал Златен помпон
Започва мажоретният фестивал Златен помпон / netinfo

В курорта "Албена" започва Седмият международен фестивал на мажоретния танц "Албена - Добрич `2009".

Тридневният фест ще бъде открит в 15.00 часа в Казино-вариете Албена. На следващия ден ще се състоят две дефилета и конкурсната част в категориите Парадни и Спортни мажоретки. Изпълненията на момичетата ще бъдат оценявани от компетентно тричленно международно жури.

Гражданите на Добрич ще имат възможност да видят мажоретките на 14 септември от 11.30 ч., когато те ще дефилират по централната улица на града. В 12.00 часа същия ден на площад „Свобода" призьорите в „Златен помпон" ще получат своите отличия от кмета на Добрич Детелина Николова, която е патрон на фестивала.

Организатори на Седмия международен фестивал „Златен помпон" Албена - Добрич 2009 са Община Добрич, Албена АД и Сдружение „За децата на Добрич".

В тазгодишното издание на фестивала ще се включат състави от градовете Тиват и Котор - Черна гора и български мажоретни състави от Тервел, Кнежа, Нови пазар, Чирпан, Карнобат, Пловдив, Лом и Пазарджик. Всички те ще се състезават за големия Приз „Златен помпон" и плакети за І, ІІ и ІІІ място, изработени от добричкия скулптор Христо Илиев.

Почетен гост на Фестивала е г-жа Желка Банович - вицепрезидент на Международната мажоретна асоциация за Хърватия.