Започна подмяната на водопровод в шабленското село Захари Стояново
Започна подмяната на водопровод в шабленското село Захари Стояново / Дарик Добрич

152 хиляди лева са несъбраните вземания от абонатитие на ВиК – Шабла, съобщи началникът на ВиК район в общината Даниел Похомов. От тях 120 хиляди лв. са задълженията на физически лица, а останалите – на фирми. 72 хил.лв. от дължимото на водното дружество, е натрупано от жителите на селата в община Шабла, сочи още статистиката. В момента събираемостта на задълженията в района е с 10% по-висока спрямо същия период на миналата година, посочи Даниел Похомов.

Днес в шабленското село Захари Стояново започна подмяната на 1300 метра външен  довеждащ  водопровод  от резервоар до вътрешна  водопроводна  мрежа. Освен в с.Захари Стояново, ще бъдат подменени външни и вътрешни довеждащи водопроводи  и в селата Крапец и Ваклино с обща дължина 3 400 метра. Водопроводните тръби и В и К материалите се осигуряват от община Шабла и местните земеделски производители. Водното дружество ще извърши изкопните дейности и полагането на тръбите. Целта на ремонтните дейности по ВиК мрежата е подобряване на водоснабдяването в община Шабла, намаляване загубите на вода и  намаляване   на  разходите  на  ел.енергия, отчитат от водната фирма.

Започна подмяната на водопровод в шабленското село Захари Стояново
netinfo

 

Междувременно във ВиК – Добрич вече пристигна експертен екип, чиято цел е да изготви програма за икономическо стабилизиране на компанията. В неговия състав влизат специалисти от София, Бургас, Видин и Враца.