Заловиха шофьор с 3,50 промила алкохол
Заловиха шофьор с 3,50 промила алкохол / netinfo

Две пътно-транспортни произшествия с материални щети са регистрирани в областта през почивните дни, съобщават от полицията. Констатирани са три случая на управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 19 февруари около 22.35 часа на паркинга на ЖП гара село Дончево лек автомобил "Ауди" блъска паркиран друг автомобил „Ауди". При проверка на водача - 27-годишен мъж с инициали Й.В. от Дончево е установено, че той е употребил алкохол. Цифровият индикатор на техническото средство е отчел 1,82 промила в издишания от шофьора въздух.

На 20 февруари малко преди 22.00 часа в градския парк в Добрич, полицейски автопатрул спира за проверка лек автомобил "Фолксваген", управляван от 26-годишен добричлия. От последвалия тест за алкохол, техническото средство е отчело 1,37 промила в издишания от водача въздух.

На 21 февруари около 03.30 часа по бул."Добруджа" в Добрич след кръстовището с ул."Отец Паисий"  в посока Балчик е спрян за проверка лек автомобил "Пежо-306". Зад волана е бил 27-годишен водач от Добрич. Проверката за алкохол е отчела 3,50 промила в издишания от шофьора въздух.

По всички случаи са образувани бързи полицейски производства.