Фестивал в Каварна
Фестивал в Каварна / Община Каварна
В Каварна предстои да се закрие 22-ият Национален фестивал на любителските театри с международно участие. От 2 до 8 юни градът бе театрална столица, която приюти над 270 любители актьори от 22 театрални състава от цяла България /равни на годините на проявата/. Тази година конкурсната програма се оценява от жури в състав: председател на журито е проф.Елена Баева- преподавател по актьорско майсторство и режисура в театрален колеж „Любен Гройз“ , Мая Вапцарова- режисьор и писател и Крум Гергицов- театровед.

Церемонията по награждаването ще се проведе от 19.30 часа в читалище „Съгласие-1890”. Местната трупа ще покаже спектакъла си „Прелъстяването” от Нийл Саймън, с режисура и сценография от Злати Златев.

Две съпътстващи събития се проведоха в рамките на фестивала. На 4 юни в Художествена галерия  „Христо Градечлиев“  бе открита живописната изложба „Роза - ритъм и поезия от слънчева Италия”, която ще остане до 24 юни.

Теодосий Спасов Фол Квинтет
Община Каварна

На 7 юни пред читалището се състоя концерт на „Теодосий Спасов Фолк квинтет”. Джаз, фолклор и етно пренесоха каварненци и гостите на града в други хоризонти, докато музикантите показваха своите музикални интерпретации на българските фолклорни инструменти